Home Proiecte Europene H2020 - Romania Business Support Network

H2020 - Romania Business Support Network

Email Imprimare PDF

Incepand cu anul 2015, serviciile noastre s-au extins, in special pentru IMM-urile inovative ce doresc sa acceseze finantari din programul HORIZON 2020. Aceste servicii vizeaza in special cresterea capacitatii managementului de inovare al IMM-urilor din urmatoarele 2 categorii:

  1. IMM-uri cu activitati de inovare
  2. Beneficiarii Instrumentului pentru IMM-uri 

       Servicii de Mentoring/Key Accounting

-  Ghiseu unic pentru dezvoltarea strategiei de ansamblu a IMM-urilor în vederea participării la SME Instrument al Horizon2020 dar, de asemenea, creșterea gradului de conștientizare asupra altor posibilități europene de C & D & finantare.

-  Definirea obiectivelor strategice care permit IMM-urilor să  dezvolte idei specifice potrivite pentru o propunere de proiect in cadrul SME instrument.

-  În domeniul de aplicare a consultanței EEN, asistarea IMM-urilor în pregătirea unei propuneri  in cadrul SME instrument.

-  Integrarea și monitorizarea activităților specifice de coaching, dezvoltarea impreuna cu IMM-ul a obiectivelor strategice pe termen scurt și lung.

-  Interval de timp definit de interacțiunea regulată între client și consultantul EEN responsabil

-  Identificarea și structurarea nevoilor de coaching ale IMM-urilor.

-  Potrivirea clientilor cu servicii de coaching regionale complementare în domenii specifice necesare pentru participarea cu succes la toate cele trei faze ale instrumentului pentru IMM-uri UE (accesul la finanțare, previziune de tehnologie, nevoile de formare a personalului, drepturile de proprietate intelectuală, de marketing, disponibilitatea de investitor, standardizare)

Servicii de Coaching

Se referă la furnizarea de servicii specifice de care are nevoie o firma la un anumit moment în timpul participării la instrumentul pentru IMM-uri din Orizont 2020. În contextul celor trei faze ale instrumentului pentru IMM-uri, activitățile de coaching se referă la cele trei teme mari de inovație strategică, finanțarea și inovație tehnologică și pot fi:

-   Servicii de inovare specializate:previziune de tehnologie, nevoile de formare a personalului, drepturile de proprietate intelectuală, de marketing, disponibilitatea investitorilor, standardizare.

-   Sesiuni de instruire pe teme din UE-propunere scrisa de management de proiect și de raportare financiară

-   Acces la finantare

-   Training pentru alte subiecte specifice in sprijinul IMM-urilor