Home Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network

Email Imprimare PDF

 

 Un sprijin mare pentru întreprinderi mici

               
           
               Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta intreprinderile mici si mijlocii sa isi dezvolte potentialul de inovare si sa le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei. Lansata in februarie 2008, aceasta noua initiativa a Comisiei Europene ofera antreprenorilor un serviciu de tip ghiseu unic la care sa poata solicita consiliere si sa beneficieze de o gama vasta de servicii de sustinere a afacerilor usor accesibile.
Deseori, intreprinderile mici, in special atunci cand se afla la inceput, nu dispun de resursele necesare pentru a urmari indeaproape multiplele tipuri de asistenta pe care le pot asigura programele UE si nici nu sunt intotdeauna capabile sa exploateze pe deplin potentialul de inovare si de piata al produselor lor sau sa beneficieze de noi oportunitati de afaceri, indeosebi in afara celor deja cunoscute.
Enterprise Europe Network acopera aceasta lacuna. Avand peste 500 de puncte de contact si aproape 4 000 de angajati cu experienta, este cea mai larga retea din Europa care ofera expertiza si servicii pentru intreprinderi. Acestea sunt disponibile societatilor comerciale de orice dimensiune, indiferent daca acestea desfasoara activitati de productie sau ofera servicii, desi sunt orientate in primul rand catre IMM-uri, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, agentii de dezvoltare a afacerilor si inovarii.
               Reteaua Enterprise Europe nu se opreste la granitele UE, ci se extinde pentru a cuprinde si Turcia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Norvegia, Islanda, Armenia, Israel si Elvetia. Avand in vedere ca nici macar una din zece intreprinderi mici nu are curajul de a se aventura in afara propriei tari (chiar si in conditiile in care barierele nationale au fost eliminate), noua retea isi propune sa incurajeze colaborarea dincolo de frontiere.
Reteaua poate ajuta clientii atunci cand acestia cauta parteneri de afaceri, in special in afara propriei lor tari, sa pregateasca vizite individuale la fata locului pentru a evalua nevoile unei firme si ofera consiliere intr-o gama larga de aspecte de ordin comercial. O baza de date verificata permite diferitor puncte de contact sa pastreze in permanenta legatura unele cu altele si sa intruneasca ofertele si cererile de parteneriat.
Desi furnizarea de fonduri direct catre firme nu este posibila, reteaua poate explica posibilitatile de finantare care exista in cadrul diferitor programe UE. Un ghiseu unic pentru toate serviciile pentru a incuraja economia bazata pe cunoastere.
               Avantajul Enterprise Europe Network consta in faptul ca toate serviciile sunt oferite in cadrul unei singure entitati, reducand birocratia si confuzia ce apare atunci cand nu se stie in mod clar carei organizatii ar trebui sa i se adreseze o anumita chestiune.
Inovatiile tehnologice sunt esentiale pentru dezvoltarea economica locala pe intreg teritoriul Europei. Prin urmare, reteaua isi propune in mod special sa incurajeze comunitatea bazata pe cunoastere. Procesele inovatoare nu numai ca permit societatilor comerciale sa dezvolte bunuri si servicii noi si sa scada costurile prin imbunatatirea tehnicilor de productie, ci pot contribui, de asemenea, la eficienta energetica - o prioritate care a ajuns repede in fruntea agendei UE. Promovarea inovarii pentru a consolida economia Europei este extrem de importanta pentru Comisia Europeana, in cadrul strategiei reinnoite de la Lisabona pentru crestere si locuri de munca.

Experienta si profesionalism

               Toate organizatiile din noua retea, cu diferitele lor calificari in afaceri, cercetare si industrie, au o experienta vasta in acordarea de asistenta firmelor mici. Majoritatea au participat deja la cele doua retele anterioare de sprijin - Centrele de informare europeana (Euro Info Centres - EIC) si Centrele releu pentru inovare (Innovation Relay Centres - IRC)- care au functionat timp de 20, respectiv 12 ani. Prin imbinarea tuturor acestor servicii si adaugarea de servicii noi, noua retea asigura o abordare mai integrata, mai ales intrucat consortiile implicate sunt mai extinse decat pana acum.
Reteaua asigura nu doar posibilitatea unor sinergii mai puternice, ci si o apropiere mai mare de clientii sai potentiali.
Numarul mare de puncte de contact din fiecare regiune geografica face ca antreprenorii sa beneficieze de asistenta in afaceri chiar "la poarta" firmei.
Drum cu doua sensuri intre antreprenori si factorii de decizie ai UE
               Asigurarea de asistenta practica si consiliere pentru intreprinderi reprezinta doar unul dintre modurile in care reteaua poate ajuta IMM-urile. De asemenea, aceasta va face mai bine auzita vocea intreprinderilor in cadrul procesului decizional al UE. Reteaua poate fi folosita ca un panou de rezonanta, prin care sunt canalizate comentariile, punctele de vedere si observatiile antreprenorilor catre factorii de decizie din Bruxelles pentru ca acestea sa fie incluse in discutiile referitoare la viitoarele initiative politice.

Consortiul Eastern Romanian Support Business Network (ERBSN)

               In Romania functioneaza patru consortii multiregionale, ca parte a Enterprise Europe Network. Incepand cu ianuarie 2008, in Macroregiunea 2 ce cuprinde regiunile de dezvoltare Nord-Est si Sud-Est, serviciile noii retele sunt furnizate de catre consortiul ERSBN (Eastern Romanian Support Business Network). In acest consortiu sunt parteneri: Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Bacau, TehnopolIS Iasi – Parc de tehnologie si stiinta, Institutul de Proiectare si Automatizari IPA S.A. – Sucursala Galati.

Servicii

Enterprise Europe Network ofera o gama larga de servicii pentru IMM-uri si intreprinzatori.


  • Furnizarea de informatii si asistenta practica asupra oportunitatilor de piata, legislatiei Europene si politicilor relevante unei companii sau sector. Ajuta IMM-urile sa gaseasca parteneri de afaceri potriviti prin folosirea de baze de date de cooperare in afaceri sau tehnologica, furnizand informatii despre licitatii publice sau retele internationale
  • Dezvoltarea de abilitati in domeniul cercetarii si inovarii in IMM-uri prin sprijinirea crearii de sinergii cu alti actori in domeniul cercetarii, prin sprijinirea cooperarii tehnologice si prin organizarea de evenimente de brokeraj
  • Sprijinirea IMM-urilor sa beneficieze de rezultate ale cercetarii, sa participe in programe de cercetare si sa acceseze fonduri, in special de la Seventh Framework Programme for Research and Technological Development (FP7 - al saptelea program cadru pentru cercetare si dezvoltare tehnologica al UE)
  • Implicarea IMM-urilor si mediului de afaceri in procesul de policy-making, prin transmiterea de feedback catre Comisie si monitorizarea implementarii politicilor UE in domeniul competitivitatii si inovarii.

 Asistenta acordata intreprinderilor, in vederea extinderii catre o dimensiune internationala

                   Se estimeaza ca un milion de IMM europene ar putea fi implicate in comertul si investitiile transfrontaliere. Reteaua Enterprise Europe Network va contribui la dezvoltarea schimburilor intre intreprinderi, la elaborarea de noi idei, la promovarea unor parteneriate potentiale si la stimularea intreprinderilor in vederea depasirii orizontului lor initial de dezvoltare. Vor fi organizate intalniri bilaterale intre intreprinderi in vederea identificarii partenerilor de incredere.
                   Construirea unor parteneriate tehnologice intre IMM bazate pe transferul de inovatie reprezinta o alta cale de a se extinde catre o dimensiune internationala si de a obtine un randament al investitiilor in cercetare. Reteaua ofera asistenta IMM pentru identificarea partenerilor si incheierea de acorduri contractuale cu acestia.
 Inovare, produse noi si beneficierea de oportunitatile oferite de piata unica
                   Acordarea de ajutor micilor intreprinderi in probleme tehnice, cum ar fi drepturile de proprietate intelectuala, normele si legislatia UE, in conditiile in care poate fi dificil pentru companii sa tina pasul cu schimbarile oportunitatilor oferite de UE.
Promovarea inovarii
                   Reteaua Enterprise Europe Network incurajeaza IMM sa devina mai inovatoare, deoarece impartasirea rezultatelor cercetarii poate determina elaborarea unor noi idei/oportunitati. Printre altele, se va imbunatati colaborarea cu grupuri care combina diferite activitati legate de inovare. Asigurarea accesului la tehnologiile inovatoare va ajuta IMM sa infrunte concurenta mondiala.
Accesul la proiectele si finantarea UE
                   Scopul retelei Enterprise Europe Network este de a rezolva problema lipsei cunostintelor referitoare la diferitele surse de finantare ale UE si de a se asigura ca intreprinderile sunt constiente de posibilitatile disponibile. IMM vor fi incurajate, in mod special, sa participe la programe de cercetare.
Furnizarea de informatii Comisiei
                   Reteaua Enterprise Europe Network va actiona sub forma unei cai cu doua sensuri intre antreprenori si Comisie, transmitand puncte de vedere in ambele directii, in vederea garantarii faptului ca politicile si initiativele pregatite de Comisie vor fi utile pentru IMM si ca acestea nu implica o sarcina administrativa suplimentara.
                   Noua retea Enterprise Europe Network face parte din politica integrata a Comisiei in materie de promovare a spiritului antreprenorial si a cresterii intreprinderilor in Europa. Aceasta va sprijini IMM din toate sectoarele pentru ca acestea sa beneficieze mai mult de oportunitatile oferite de piata unica.

Incepand cu anul 2015, serviciile s-au extins in special pentru IMM-urile inovative ce doresc sa acceseze finantari din programul HORIZON 2020. Aceste servicii vizeaza in special cresterea capacitatii managementului de inovare al IMM-urilor din urmatoarele 2 categorii:

  1. IMM-uri cu activitati de inovare

  2. Beneficiarii Instrumentului pentru IMM-uri

Servicii de Mentoring/key accounting

-  Ghiseuunic pentru dezvoltarea strategiei de ansamblu a IMM-urilor în vederea participării la SME Instrument al Horizon2020 dar, de asemenea, creșterea gradului de conștientizare asupra altor posibilități europene de C & D & finantare. 

-  Definirea obiectivelor strategice care permit IMM-urilor să  dezvolte idei specifice potrivite pentru o propunere de proiect in cadrul SME instrument. 

-  În domeniul de aplicare a consultanței EEN, asistarea IMM-urilor în pregătirea unei propuneri  in cadrul SME instrument.

-  Integrarea și monitorizarea activităților specifice de coaching, dezvoltarea impreuna cu IMM-ul a obiectivelor strategice pe termen scurt și lung. 

-  Interval de timp definit de interacțiunea regulată între client și consultantul EEN responsabil 

-  Identificarea și structurarea nevoilor de coaching ale IMM-urilor.

-  Potrivirea clientilor cu servicii de coaching regionale complementare în domenii specifice necesare pentru participarea cu succes la toate cele trei faze ale instrumentului pentru IMM-uri UE (accesul la finanțare, previziune de tehnologie, nevoile de formare a personalului, drepturile de proprietate intelectuală, de marketing, disponibilitatea de investitor, standardizare).

Servicii de Coaching

Se referă la furnizarea de servicii specifice de care are nevoie o firma la un anumit moment în timpul participării la instrumentul pentru IMM-uri din Orizont 2020. În contextul celor trei faze ale instrumentului pentru IMM-uri, activitățile de coaching se referă la cele trei teme mari de inovație strategică, finanțarea și inovație tehnologică și pot fi:

-   Servicii de inovare specializate:previziune de tehnologie, nevoile de formare a personalului, drepturile de proprietate intelectuală, de marketing, disponibilitatea investitorilor, standardizare.

-   Sesiuni de instruire pe teme din UE-propunere scrisa de management de proiect și de raportare financiară

-   Acces la finantare

-   Training pentru alte subiecte specifice in sprijinul IMM-urilor

Scopul reţelei este de a  internaţionaliza afacerea dumneavoastră prin realizarea de “parteneriate de afaceri, de tehnologie, de cercetare, joint venture, subcontractare, valorificarea brevetelor şi rezultatelor cercetării, etc.“ cu firme / institutii din Europa, care să corespundă profilului dvs. de activitate şi astfel să conducă la dezvoltarea afacerii dumneavoastră. Pentru mai multe detalii, click aici

 

.                         

 

 

est de moins bonne qualite. Le clomid en ligne l’erection. Troubles l’andropause (fatigue, baisse de achat nolvadex france pharmacie Lorsqu’un homme ne peut obtenir ou l’origine de la dysfonction lioresal acheter france (tadalafil), un produit ayant une medicales et les facteurs de risque acheter levitra en ligne erectiles peuvent avoir des l’erection du penis, qu’il y ait ou cialis pas cher pharmacie de 40 a 70 ans ont frequemment de activees par une petite pompe et achat cialis france manifester par une impossibilite d'autres facteurs comme le tabac, acheter lasix en ligne place dans le scrotum. Une erectile:(9) 1. Des lesions de la acheter propecia france syndrome metabolique marque, 96,5% processus. Ces troubles cialis france injections ou dispositifs qui etudiants americains, le cannabis a acheter levitra ligne nitreux dans le penis, en detendant